5 plante aromatice care curăță aerul din bucătărie

5 plante aromatice care curăță aerul din bucătărie

Chiar și iarna este bine să cultivi plante aromatice în apartament și mai ales în bucătărie. Frunzele lor parfumate curăță aerul de mirosurile de mâncare și de gaze arse.

Multe plante aromatice se păstrează verzi peste iarnă, mai ales cele care au frunze mici și ascuțite precum rozmarinul. Dacă sunt ținute la fereastră, să aibă suficientă lumină, dacă beneficiază de pământ bun și de o temperatură medie, vor rămâne proaspete tot anul.

Rozmarinul, una dintre cele mai bune plante aromatice pentru bucătărie
Fie că îl folosești la mâncare sau doar la ceaiuri, rozmarinul rezistă în bucătărie pentru că îi place atmosfera mai caldă și ușor mai umedă. El absoarbe umiditatea din aer și mirosurile grele de mâncare, eliberând o aroma plăcută și ușor mentolată.

Busuiocul, parfum pentru spațiile mici
Frunzele proaspete de busuioc au un parfum delicat inconfundabil. Pune un ghiveci cu busuioc la geamul de la bucătărie, ai grijă să îl uzi ori de câte ori se usucă pământul și ai grijă să nu stea în frig. Vei reuși să îl păstrezi verde până primăvara și să folosești frunzele proaspete la ceaiuri sau salate.

Menta, cea mai bună aromă de iarnă
Se spune că ceaiul fierbinte de mentă este plin de energie și te încălzește imediat într-o seară geroasă de iarnă. Dacă îți place aroma ei, cultiv-o în bucătărie sau în altă parte a casei unde are parte de lumină și de o temperatură constantă. Menta va rămâne verde peste iarnă, iar frunzele ei vor absorbi mirosurile neplăcute din bucătărie. Ține minte doar să nu o cultivi într-o jardinieră cu alte plante aromatice, pentru că le sufocă.

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Articole asemănătoare