Acestea sunt cele mai cancerigene 10 alimente

Acestea sunt cele mai cancerigene 10 alimente

Auzim tot mai des de boala nemiloasă numită cancer. Pe lângă predispoziția genetică, alimentația joacă un rol important în apariția acestei afecțiuni.

Iata 10 alimente si bauturi care pot produce cancer:

1. Toata mancarea arsa (fripta sau prajita prea mult) care poate crea agenti cancerigeni. Chiar si painea prajita intra in aceasta categorie.
2. Carnea rosie. Mananca cat mai putin sau chiar deloc.
3. Zaharul, alb si brun.
4. Mancarea grea, sarata, afumata care creste riscul dezvoltarii cancerului la stomac.
5. Sucurile acidulate sau neacidulate care prezinta riscuri pentru sanatate atat din cauza continutului – zahar si diferiti aditivi – cat din pricina a ceea ce inlocuiesc in dieta – bauturi si alimente care furnizeaza vitamine, minerale si alti nutrienti.
6. Cartofi prajiti, chips-uri si snack-uri care contin grasimi trans.
7. Alimente si bauturi cu aditivi, de genul aspartam.
8. Excesul de bauturi alcoolice.
9. Dulciuri coapte pentru ca au in componenta acrilamida.
10. Pestele de cultura, care poate contine niveluri ridicate de toxine.

Sursa – sanatate.bzi.ro

Abonează-te la noutăți

Articole asemănătoare