Andronescu: Am dus curriculumul la un număr prea mare de ore. Vârsta copilului are o limită în ceea ce privește rezistența la oboseală …

Președintele Comisiei pentru învățământ din Senat, Ecaterina Andronescu, consideră că programa școlară este prea aglomerată, mai ales la clasele mici, când copiii au o limită în ceea ce privește oboseala.

„Mă uit la programa de la clasa a V-a — sunt 30 de ore pe săptămână. Am dus curriculumul la un număr prea mare de ore. Trebuie să înțelegem că vârsta copilului are o limită în ceea ce privește rezistența lui la oboseala pe care i-o asigură orele și atunci poate că prin programe încercăm să mai ameliorăm acest aspect și poate, de ce nu, să ne întoarcem un pic și să încercăm să abordăm curriculumul din perspectiva numărului de ore”, a declarat Ecaterina Andronescu, marți, la Palatul Parlamentului, cu ocazia lansării proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” (CRED), notează Agerpres.

În opinia sa, pe lângă competențele pe care trebuie să le dezvolte copiii, un element foarte important îl reprezintă creativitatea.

„Am văzut în acest program că se centrează conținuturile pe formarea de competențe-cheie. Mă uit și citesc și eu ce se întâmplă astăzi în sistemele de educație din lume și am văzut că se adaugă, pe lângă competențe, creativitatea. Noi nu avem cum să nu introducem în curriculum aspecte care să dezvolte creativitatea elevilor. Un om fără creativitate nu are nicio șansă să se ridice de la orizontală, din punctul meu de vedere, și fără îndoială că lucrul acesta trebuie să îl avem în vedere și să îl introducem cumva în disciplinele pe care le avem în curriculum. În același timp, formarea de aptitudini și formarea de atitudini, și ele reprezintă elemente, poate nu la fel de importante precum competențele, dar nu avem cum să nu le luăm în considerare atunci când stabilim conținuturile din curriculum”, a explicat președintele Comisiei pentru învățământ din Senat.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.