Astăzi, Sfântul Ioan Gură de Aur, apărătorul celor necăjiți

 

Sfântul Ioan Gură de Aur este pomenit în calendarul ortodox pe 27 ianuarie și pe 13 noiembrie, dar și pe 30 ianuarie, când sunt celebrați cei mai de seamă dascăli ai creștinătății sub numele Sfinților Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan.
Sfântul Ioan Gură de Aur a fost un preot desăvârșit, deși a studiat și practicat avocatura. Sfântul Ioan Gură de Aur a fost considerat cel mai iscusit vorbitor al Bisericii. Pentru calitățile lui deosebite, a devenit unul dintre simbolurile creștine.
Sfântul Ioan Gură de Aur ne protejează
Sfântul Ioan Gură de Aur este știut și ca apărătorul și părtinitorul celor necăjiți. Așadar, de ziua lui, nu se fac treburi casnice, căci e risc de înec, arsuri, moarte violentă, infirmitate. Se crede că femeile care respectă tradiţia sunt iertate pentru păcatele de a renunța la sarcină. În această zi, trebuie să dam o lumânare de pomană, pentru ca viaţa să ne fie luminată și colivă pentru sufletele celor care s-au stins neîmpărtășiți.
Cine ține sărbătorile lui Ioan Gură de Aur va fi apărat de boli și de lupi, va fi ferit de arsuri, de friguri și de pagube. Nu se lucrează, nu se coase, nu se tricotează. În această zi, nu se dă nimic cu împrumut.

Sursa – libertateapentrufemei.ro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.