Astăzi, Ziua mondială a solului – „Îngrijirea planetei pornește de la sol”

Astăzi, Ziua mondială a solului – „Îngrijirea planetei pornește de la sol”

În fiecare an, la 5 decembrie, este celebrată Ziua mondială a solului. Cu acest prilej se dorește atragerea atenției asupra importanței menținerii unui sol sănătos și a susținerii gestionării durabile a resurselor solului.
Parteneriatul global pentru sol a stabilit pentru Ziua mondială a solului 2017 tema „Îngrijirea planetei pornește de la sol”. Solul este o resursă naturală finită, iar 95% din hrana noastră este produsă de acesta. Cu toate acestea, în ciuda rolului esențial pe care îl joacă între mijloacele de trai ale omului, se înregistrează o creștere, la nivel mondial, a degradării calității solului din cauza practicilor nepotrivite de gestionare, a presiunii populației care determină o intensificare nesustenabilă și inadecvată de folosire a acestei resurse esențiale, potrivit paginii dedicate zilei de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO — Food and Agriculture Organization of the United Nations), notează Agerpres.
Campania pentru marcarea Zilei mondiale a solului are drept scop informarea oamenilor asupra necesității conservării și restaurării solului. Cel mai mare magazin terestru de carbon se găsește în sol, astfel încât, conservarea lui contribuie la adaptarea la schimbările climatice și la atenuarea efectelor acestora. Menținerea și îmbunătățirea calității solului la nivel mondial fiind esențiale.

Articole asemănătoare