Atac armat în Italia. Un individ a deschis focul dintr-o mașină, asupra mulțimii

0 95

 

Atac armat, sâmbătă, în orașul italian Macerata. Potrivit BBC, vizați ar fi fost imigranții din localitate. Numărul victimelor ar fi de șapte, dar nu se precizează dacă-s doar răniți sau și morți.

Un individ a deschis focul dintr-o mașină aflată în mers, asupra mulțimii trăgând asupra celor identificați ca străini.
Un suspect a fost arestat în momentul în care încerca să își abandoneze mașina, un Alfa Romeo negru. Acesta ar fi făcut salutul nazist. Primele informații precizau că în mașina atacatorului se mai afla cel puțin încă o persoană, scrie Realitatea.net, citînd surse din presa străină.
Primarul din Macerata le-a cerut cetăţenilor să rămână în case,  până când se va reinstaura liniștea în localitate, iar orice pericol va fi îndepărtat. Poliția rămâne în alertă. Extrema dreaptă italiană a fost mai mereu activă, iar bănuielile merg în această direcție. Românii au avut și ei probleme, mai ales după violurile sau crimele comise de unii conaționali. În respectivele perioade, cum a fost cea legată de  cazul Romulus Mailat, condamnat pe viață pentru viol și crimă,  românii care lucrează legal sau ilegal în Italia se temeau să vorbească în limba maternă și erau prudenți pe stradă pentru a nu se afla că sunt din România.

D. Dumitru, AMPress

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.