Atac armat pe Champs-Elysées. Numărul morților în Franța, în atacuri jihadiste, urcă la 238

Atac  armat pe Champs-Elysées. Numărul morților în Franța, în atacuri jihadiste, urcă la  238

Un polițist și-a pierdut viața, iar alți doi au fost răniți joi seară în cursul unui schimb de focuri pe celebrul bulevard Champs-Elysées din Paris, transmite AFP.

„Cu puțin înainte de orele 21.00 (19.00 GMT), o mașină s-a oprit în dreptul unui vehicul al poliției (…), un bărbat a coborât din mașină, a deschis focul cu o armă automată asupra mașinii de poliție, a ucis un polițist și a încercat să fugă căutând să ia ca țintă alți polițiști”, a declarat la postul BFM TV purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet.
„El a reușit să rănească alți doi și a fost împușcat de forțele de ordine”, a adăugat purtătorul de cuvânt, subliniind că acești polițiști au fost „luați intenționat ca țintă”.
.
Premierul Bernard Cazeneuve s-a deplasat la Palatul Elysee pentru a i se alătura preedintelui François Hollande și a trece în revistă detaliile privind atacul armat.

Schimbul de focuri a avut loc cu trei zile înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, în timp ce Franța se confruntă din 2015 cu un val de atentate jihadiste fără precedent soldate cu 238 de morți, informează Agerpres.

Articole asemănătoare