Avertisment al Administrației Obama: urșii polari mor de căldură

0 20

Administrația Obama se arată îngrijorată de soarta urșilor polari, amenințați cu dispariția de încălzirea globală a planetei. În acest sens, luni a fost avansat  un plan pentru a-i proteja mai bine pe urșii polari, o specie  a căror supraviețuire este amenințată pe termen lung.

„Acest plan stabilește în linii mari acțiunile necesare și angajamentele concrete adresate U.S. Fish and Wildlife Service (USFWS) al statului (Alaska), altor administrații federale, celor autohtone și parteneriatelor internaționale pentru protejarea pe termen scurt a urșilor polari”, a explicat Greg Siekaniec, director general al USFWS din Alaska, conform AFP, citată de Agerpres.
Ursul polar a fost plasat pe lista speciilor amenințate în 2008. Stranie este coincidența între valurile de ger care s-au abătut asupra Europei mai ales, unde zeci de oameni au murit deja de ger în ultimele zile și preocupările, serioase de altfel, ale președintelui american care-și încheie mandatul. Trump nu pare sensibil la chestiuni legate de urșii polari.

D. Dumitru, AMPress

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata