Avion prăbușit, sâmbătă, în judeţul Iaşi

Avion prăbușit, sâmbătă, în judeţul Iaşi

 

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe un câmp din Tătăruşi, lângă Paşcani, judeţul Iaşi, sâmbătă după-amiază.
„Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS), în calitate de autoritate de investigații privind siguranța, a fost notificat pe data de 19 august 2017, ora 17:18 LT, despre producerea unui eveniment de aviație civilă în comuna Tătăruși, satul Vâlcica, din județul Iași, în care a fost implicată o aeronavă de mici dimensiuni, de tip ULM, cu însemnele de înmatriculare YR-5228. Din motive care sunt deocamdată necunoscute, aeronava s-a prăbușit”, se arată într-un comunicat remis de CIAS, potivit realitatea.net

La bordul avionului se aflau două persoane. Una dintre acestea, pilotul avionului, un bărbat în vârstă de 60 de ani, a murit. Medicii sosiţi la faţa locului au făcut eforturi disperate pentru a-i salva viaţa, timp de aproape o oră. Din păcate, acesta nu a mai putut fi resuscitat.
Cealaltă persoană aflată la bord, copilotul, este conştientă şi cooperantă, dar prezintă multiple fracturi şi plăgi.

Potrivit primelor informaţii, avionul participa la un antrenament pentru ziua comunei Tătăruşi, care urma să aibă loc duminică. Înainte de a se prăbuşi, avionul apucase să facă doar câteva manevre.

Articole asemănătoare