Bulgaria a preluat președinția Uniunii Europene

0 78

Bulgaria a preluat președinția semestrială a Consiliului European printr-o ceremonie care a început joi la Sofia. Șase luni, ţara vecină detine această poziție, din care va gestiona dosarele cele mai grele ale clubului comunitar. La Sofia sunt așteptați în aceste zile oficialii Uniunii Europene, printre care președintele Consiliului, Donald Tusk, și președintele Comisiei, Jean Claude Juncker, notează stiri.tvr.ro
Bulgaria își propune să asigure o „președinție a celor 3 S”: securitate, stabilitate, solidaritate. Misiune dificilă, în condițiile în care țara este confuntată cu fenomenul migrației, ca frontieră exterioară a Uniunii Europene.
Pe de altă parte, blocul comunitar traversează o perioadă cu deficit de solidaritate, în condițiile în care țările din est refuză cotele obligatorii de migranți impuse de la Bruxelles. În plus, Bulgaria este, alături de România, monitorizată prin Mecanismul de Cooperare și Verificare și criticată pentru progresele lente în lupta anticorupție.

Mulți comentatori spun că Referendumul privind familia a fost RATAT pentru că política și l-a însușit, iar consultatea publică a fost percepută ca un preexercițiu electoral al lui Liviu Dragnea. El ar fi vrut să demonstreze cât de puternic și iubit de popor este.

Este relevant pentru alegerile viitoare acest rezultat, în sensul că publicul nu mai acordă încredere politicienilor?

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.