Cârnați de casă, din carne de pui, mult mai delicioși și sănătoși decât cei din porc

Cârnați de casă, din carne de pui, mult mai delicioși și sănătoși decât cei din porc

 

Dacă în această perioadă am tot mâncat preparate din carne de porc, e timpul să trecem la preparate mai ușoare. În cele ce urmează vă recomandăm o rețetă de cârnați din carne de pui. Nu este complicată, așadar iată ce ai de făcut!

Ingrediente:

2 kg piept de pui
4-5 metri mate de pui
550 gr slanina afumata
putina sare
putin piper negru macinat
6-7 catei de usturoi
2-3 frunze de dafin
foarte putina nucsoara

Mod de preparare:

1. Tine carnea in frigider pentru o noapte, apoi tai-o in bucatele foarte mici.
2. Marunteste si slanina.
3. Curata si zdrobeste usturoiul.
4. Amesteca slanina cu carnea de pui. Pune piperul, nucsoara, sarea, usturoiul si dafinul. Omogenizeaza.
5. Pregateste carnatii ca de obicei, folosind masina de tocat carne si forma speciala (atasata masinii).
6. Leaga cu ata capetele.
7. Inteapa din loc in loc carnatii cu o scobitoare, apoi pune-i la fiert.
Fierbe-i timp de 25 de minute, in apa cu 1 frunza de dafin si putin ienibahar.
8. Scoate carnatii, scurge-i de apa si prajeste-i in ulei incins, pana se rumenesc.

Sursa – culinar.bzi.ro

Abonează-te la noutăți

Articole asemănătoare