Cei doi tigri care au ars la Circul Globus, erau ”retrași din activitate”

Cei doi tigri care au ars la Circul Globus, erau ”retrași din activitate”

„Din păcate, am moștenit un număr foarte mare de animale cu care nu se mai poate lucra. Acolo erau și cinci tigri siberieni care fuseseră dresați de Ștefan Pleșoianu”, a declarat pentru Agerpres, directorul Circului Globus, Victor Coman.
El a precizat că o parte dintre aceste animale au fost relocate în grădini zoo din țară.
„Anul trecut am dat doi lei și doi tigri la Grădina Zoologică din Brașov, un mascul de cămilă albă și urma ca în perioada următoare să mai găsim doritori și să le găsim cămin”, a menționat Coman.
Pompierii au reușit să salveze mai multe animale — tigri, cămile, tăurași, ponei, ogari, capre — în urma incendiului izbucnit, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență București — Ilfov . Doi tigrr siberieni au ars.
Nu se cunosc cauzele incendiului. Clădirea în care erau aceste animale avea acoperiș din lemn și nu se găseau înăuntru depozitate materiale inflamabile. Conform unor surse de la fața locului, medicul veterinar care se ocupă de sănătatea acestor animale a sosit ultimul la fața locului și era, cităm, ”foarte beat”. Animalele mari care trebuiau tranchilizate la intervenția pompierilor, n-au mai fost tranchilizate ”din motive obiective”. Ele au fost tranchilizate după salvarea lor, la venirea unei echipe de veterinari, pentru a fi transportate în altă parte.
C. Zamfir, AMPress

Articole asemănătoare