• Home
  • Sănătate
  • Cele 8 specii de pește pe care nu ar trebui să le consumi

Cele 8 specii de pește pe care nu ar trebui să le consumi

peste la cuptor 1

Pestele este delicios si poate fi gatit intr-o mare varietate de feluri. Specialistii ne avertizeaza ca exista si specii de peste, adesea intalnite in magazinele noastre, care ne pot face mai mult rau decat bine si pe care ar trebui sa le evitam pe cat posibil.

Iata mai jos  speciile de peste pe care nu ar trebui sa le consumam, potrivit specialistilor de la BrightSide.me:

1. Somnul de import

Somnul este o specie de peste care poate ajunge la dimensiuni considerabile. Pentru a le accelera cresterea, multi piscicultori ii hranesc cu hormoni, mai ales speciile importate din tarile asiatice. Carnea somnilor care cresc in libertate este mult mai putin periculoasa si are un aport nutritional mult mai mare.

2. Macroul

Macroul este unul dintre pestii a caror carne este bogata in mercur. Un consum regulat de carne de macrou conduce la acumulari de mercur in organismul nostru, acumulare care duce la declansarea unor afectiuni grave. Macroul de Atlantic este cel mai putin periculos in aceasta privinta si poate fi consumat in mod regulat. Cantitatea lunara recomandata: adulti – 200 de grame, copii – 100 de grame.

3. Tonul

Carnea de ton contine foarte mult mercur, in special cea din speciile cu inotatoare albastra si neagra. In magazine se gaseste o cantitate foarte mica de carne de ton pescuit din mari si oceane, pentru ca populatia de ton a scazut dramatic. Pestele din magazine provine din crescatorii si este hranit cu antibiotice si hormoni. Nu se recomanda consumul de catre copii, iar pentru adulti cantitatea lunara recomandata este de 100 de grame.

4. Tilapia

Tilapia este un peste de apa dulce, inrudit cu bibanul. Carnea acestui peste este foarte grasa, este saraca in acizi grasi sanatosi si aproape la fel de bogata ca slanina in grasimi nesanatoase. Consumul mare de carne de tilapia conduce la cresterea valorilor colesterolului si sensibilizeaza corpul la actiunea alergenilor. Nu este recomandat persoanelor cu afectiuni cardiace, cu artrita sau astm.

5. Anghila

Carnea acestei specii de peste este foarte grasa si predispusa la inmagazinarea toxinelor din apele industriale sau menajere. Cel mai mare nivel de toxine se intalneste la speciile americane ale acestui peste. Speciile europene de anghila sunt recunoscute pentru faptul ca prezinta un nivel ridicat de mercur. Consumul lunar recomandat este de 300 de grame pentru adulti si 200 de grame pentru copii.

6. Pangasius

Este unul dintre pestii cei mai prezenti in vitrinele frigorifice ale magazinelor din Romania. Cea mai mare parte provine din Vietnam, din apele fluviului Mekong, considerat unul dintre cele mai poluate cursuri de apa din lume. In plus, fileul de pangasius contine un nivel ridicat de nitrofurazon, dar si diversi polifosfati cancerigeni. Nu este recomandat consumului.

Continuarea pe sanatate.bzi.ro

Parteneri