Cele trei plante care au grijă de ficatul tău

radacina papadie 1

Fiind o adevarată uzină vie, ficatul este responsabil cu secretarea bilei, care are rol în digestie, intervine în metabolismul glucidic, lipidic și proteic, sintetizează un numar mare de substanțe, metabolizând totodată medicamentele și substanțele străine.
Având o activitate atât de complexă, este lesne de înțeles de ce trebuie să ai o deosebită grijă de sănătatea ficatului.
Ceaiurile sunt excelente pentru organismul uman, plantele fiind aliatul naturii pentru sănătatea ta neavând efecte secundare.
Consumă păpădie cât poți de des
Una dintre cele ami bune plante pentru a menține sănătaea ficatului tău, păpădie, ar trebui să fie de nelipsit din alimentația ta. Fie că o consumi în salate sau sub formă de ceai ori cataplasme, păpădia este un veritabil vraci cu proprietăți remarcabile în tratarea bolilor hepatice și biliare.
Pentru a obține ceaiul de păpădie ai nevoie ca la un litru de apă fiartă să adaugi o lingură de plantă uscată și să lași la infuzat 30 de minute apoi poți să o consumi pe parcursul zilei.
Ceaiul de anghinare elimină toxinele din organism
Evitată de multe persoane datorită gustului său puțin amar, anghinarea este extrem de sănătoasă pentru organismul tău, ajută la stimularea funcției antitoxice a ficatului, facilitând în felul acesta eliminarea toxinelor din organism.
Îți este suficient o linguriță de plantă uscată la jumătate de litru de apă fiartă, las-o la infuzat 10-15 minute apoi strecoar-o și consum-o la temperatura camerei. După ce bei 250 de grame din infuzia de rostopască așeză-te în pat stând pe partea dreaptă a corpului entru a facilita eliminarea toxinelor și drenajul limfatic.
Între mese bea restul de infuzie rămasă.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Parteneri