CHIFTELUȚE CROCANTE ȘI RAPIDE DE LEGUME

CHIFTELUȚE CROCANTE ȘI RAPIDE DE LEGUME

Gustoase, rapide, crocante și aromate. Mult mai aspectuoase și mai sănătoase decât cele din carne, aceste chifteluțe de legume sunt o alegere ideală pentru momentele în care vrei să mănânci delicios și sățios. O metodă eficientă de a-i face pe cei mici să mănânce legume.

INGREDIENTE

300 g dovlecei dați pe răzătoare
300 g morcovi dați pe răzătoare
2 căței de usturoi pisați
2 ouă bătute
90 g făină
2 cepe verzi tocate
Pentru servit

Iaurt sau smântână
PREPARARE

Pune dovleceii rași într-o sită, presară sare pe ei și lasă-i la scurs 10 minute, presându-i din când în când în mâini ca să grăbești procesul.
Transferă-i apoi într-un bol mai mare, împreună cu morcovii rași, usturoiul pisat, făina, ouăle bătute, ceapa tocată. Asezonează, după gust, cu sare și piper. Amestecă bine.
Încinge uleiul într-o tigaie mare și pune, în serii de câte trei, câte o lingură din umplutură, la distanță considerabilă deoarece chifteluțele se vor lăți pe măsură ce se prăjesc.
Prăjește-le 2-3 minute pe o parte apoi întoarce-le și mai lasă-le 1-2 minute până devin rumene și crocante. Transferă-le pe o farfurie pe care ai pus în prealabil un șervețel de hârtie și continuă să prăjești până termini tot amestecul.

Sursa – retete.unica.ro

Abonează-te la noutăți

Articole asemănătoare