Cisternă cu scurgeri de gaze, la Galați. 500 de persoane au fost evacuate

Peste 500 de persoane din 200 de locuințe din satul Traian au fost evacuate preventiv de autoritățile locale împreună cu jandarmii, fiind conduse mai departe de pășunea unde se află cisterna cu GPL care prezintă scurgeri de gaze, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, Eugen Chiriță, notează Agerpres.
Potrivit sursei citate, aceste măsuri de siguranță au fost luate deoarece s-a decis eliberarea controlată a gazelor din cisternă în atmosferă, condițiile tehnice nepermițând transvazarea combustibilului în alt recipient.
La fața locului se află pompierii ISU Galați cu patru autospeciale. Pompierii au creat perdele de apă în jurul cisternei, pentru limitarea deplasării norului de gaz eliberat în atmosferă. Din estimările pompierilor, se pare că cisterna va fi golită total de gaze în maxim o oră.
Traficul rutier pe DN 25 Galați-Tecuci rămâne restricționat în dreptul satului Traian, existând rută ocolitoare, pe DJ 251, între localitățile Traian și Independența, iar traficul feroviar din zonă este în continuare oprit, din motive de siguranță.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.