Comandantul Forţelor Terestre Americane din Europa, la Cincu: Am demonstrat că suntem pregătiţi. NATO lasă uşa deschisă pentru Rusia

0 5

Ben Hodges, comandantul Forţelor Terestre Americane din Europa, prezent sâmbătă la exerciţiul Saber Guadian 17, a declarat că NATO lasă uşa deschisă pentru Rusia, dar trebuie să arate că Alianţa este puternică şi pregătită pentru orice.

Soldaţi din 22 de ţări aliate NATO sunt în România la Saber Guardian 17, care se desfăşoară în mai multe baze militare din ţară, un exerciţiu spectaculos, la care au participat 5.000 de soldaţi români şi americani.

„Exerciţiile militare sunt despre capabilităţi şi despre a fi siguri că orice inamic potenţial ştie că suntem pregătiţi, dar este şi despre a lăsa uşa deschisă. Vrem ca Rusia să fie un membru responsabil al Comunităţii Globale, vrem ca Rusia să revină în Comunitatea Globală. Aşa că lăsăm mereu uşa deschisă, dar cred că cea mai bună şansă a Rusiei de a se reîntoarce pe această uşă este misiunea Alianţei de a se întări. Ruşii respectă întotdeauna puterea, deci am demonstrat coeziune, am demonstrat că suntem împreună şi că suntem pregătiţi“, a declarat Ben Hodges, potrivit RTV.NET

Întrebat dacă este de părere că un exerciţiu de o asemenea amploare poate să ducă la escaladarea conflictului cu Rusia, Ben Hodges a declarat că „din contră, slăbiciunea poate să fie un semnal de îngrijorare”.

loading...