Cum prepari varză à la Cluj

0 248

 

Dacă nu ai încercat această rețetă de varza à la Cluj, e timpul să o faci! Nu e complicat de preparat, iar ingredientele sunt ușor de găsit.
Ingrediente:
1 varză dulce mare
1 linguriță sare
2-3 linguri ulei
600 g carne de porc tocată
1 ceapă
1 linguriță pastă de ardei
100 g orez
sare, după gust
piper după gust
1 crenguță cimbru uscat
500 ml suc de roșii (bulion)
Cum se prepară
Cureți varza, o speli și o tai fideluță. O freci cu sare, o lași câteva minute, apoi o storci de excesul de apă și o pui la călit în 2-3 linguri de ulei. O amesteci din când în când.
Speli orezul în mai multe ape și-l pui la fiert în apă cu sare. Când e aproape fiert, îl iei de pe foc, îl strecori și-l lași deoparte.
Cureți ceapa, o tai mărunt, o pui la călit în puțin ulei. Când devine transparentă, adaugi pasta de ardei și, după un minut, carnea tocată. Amesteci bine și lași carnea până își schimbă culoarea, potrivești gustul de sare și piper. Stingi focul și încorporezi orezul. Omogenizezi bine și adaugi crenguța de cimbru.

Continuarea Aici

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.