Cutremur cu morți și răniți în Italia

Cutremur cu morți și răniți în Italia

Un nou cutremur a lovit Italia. Chiar dacă nu a avut o mare intensitate, aceasta fiind ecaluată la 4 grade pe scara Richter, autoritățile vorbesc de victime, mI MULȚI morți și răniți. Cutremurul s-a prosus la Ischia, o mare insulă din Golful Napoli frecventată de turiști. Luni seară echipele de intervenție au scos de sub dărâmături un mort și încercau la primele ore ale zilei de marți să scoată dintr-o clădire căzută trei copii în viață, scrie AFP. citată de Agerpres.
O femeie în vârstă a murit la Casamicciola, în nordul insulei, ucisă de cărămizi căzute dintr-o biserică, în timp ce s-au înregistrat și 25 de persoane rănite ușor.
Potrivit unui mesaj pe Twitter al pompierilor, un bărbat a ieșit viu de sub imobilul său prăbușit, în jurul orelor 02.30 (01.30 GMT). Este vorba despre tatăl a trei băieți (dintre care un bebeluș), au afirmat mai multe media italiene. Mama, teafără și nevătămată, este cea care ar fi dat alarma.
„La Casamicciola, un imobil s-a prăbușit și trei persoane au fost scoase în viață de sub dărâmături: două femei și un bărbat”, a precizat într-o conferință de presă cu câteva ore mai devreme șeful departamentului de protecție civilă, Angelo Borrelli, coform Agerpres.
Au fost afectate două comune în mod deosebit: Casamicciola și Lacco Ameno din vecinătate.
Seismul principal a fost urmat de 14 replici minore, informează aceeași sursă care preia informații oficiale de la Roma .
AMPres

Articole asemănătoare