Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT: Cred că există o presiune asupra sistemului judiciar …

Tot mai mulţi magistraţi părăsesc sistemul din cauza presiunilor. Despre această situaţie, dar și despre alte subiecte privind justiția, a vorbit procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, într-un interviu acordat jurnalistului TVR Claudiu Lucaci, în emisiunea Ultima ediţie.
„Cred că există o presiune asupra sistemului judiciar, nu asupra DIICOT în particular. […] Această presiune nu este de acum sau de anul trecut, a fost, mai mult sau mai puțin, în fiecare epocă (…) Există o apetenţă foarte mare a magistraţilor de a ieşi din sistem. Cea mai mare parte, natural, prin pensionare, dar şi foarte multe plecări în afara sistemului – delegări, detaşări, chiar demisii şi crearea unui nou spaţiu profesional pentru unii dintre noi. […] Se creează o presiune artificială care, din punctul meu de vedere, îndeamnă lumea să părăsească sistemul”, a precizat șeful DIICOT, potrivit stiri.tvr.ro
„Tot timpul politicul a încercat să subordoneze justiția, pentru că e cert că, natural, aleșii ar trebui și așa se și întâmplă, să conducă statul, dar justiția statului se face prin organele sale”, explică procurorul șef al DIICOT.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.