De ce sunt trei ceasuri rele marțea și ce semnificație au!

De ce sunt trei ceasuri rele marțea și ce semnificație au!

O superstiție veche de când lumea spune că marți sunt trei ceasuri rele și că, orice am face, tot nu scăpăm de ele.

Cele trei ceasuri rele de marți provin dintr-o serie de superstiții legate de Marte și de influența acestui astru asupra zodiilor. Superstiții și nu prea! S-a demonstrat de multe ori că Marte este cel mai dificil astru, singurul care ne pune la încercare și care ne încurcă planurile tocmai atunci când lucrurile par să meargă de minune.
Conform calendarului zodiacal, ziua de duminică este ziua Soarelui, luni este ziua Lunii, marți este ziua lui Marte, miercuri este ziua lui Mercur, joi este ziua lui Jupiter, vineri este ziua lui Venus, iar sâmbătă este ziua lui Saturn.

Dintre toate cele 7 astre, Marte este considerat cel mai complicat, dificil și greu de stăpânit. Influența lui este și benefică, și răuvoitoare, în funcție de context, dar cea mai importantă trăsătură a acestui astru este că încurcă și complică lucrurile, amplificând problemele aparent simple.

Marte era zeul războiului în mitologia antică, iar romanii considerau că era zeul cel mai curajos şi singurul de neînfrânt. Când energia lui este benefică, Marte înseamnă energie, dinamism, simţ practic, francheţe, hărnicie, curaj, tărie de caracter.

Dar, de cele mai multe ori, energia lui Marte este nefastă și presupune brutalitate, gelozie, răzbunare, imprudenţă, pierdere, distrugere, accident, tragedie sau risipă de bani.

Cum a apărut teama de cele trei ceasuri rele pe libertateapentrufemei.ro

Foto – 123rf.com

Articole asemănătoare