De unde vin înțepăturile la inimă? Iată când trebuie să-ți faci griji

0 126

 

Înţepaturile de inima sunt frecvente, dar în majoritatea cazurilor sunt inofensive. Stresul, lipsa de calciu si spasmosfilia, efortul fizic si intelectual intens, dar si mesele copioase pot provoca înţepaturi scurte de inima, palpitaţii si dificultaţi respiratorii. În celelalte cazuri poate fi vorba despre dureri intercostale si boli pulmonare.

Atacuri de panica si de inima
„Stresul, emoţiile puternice, examenele, supararile sunt responsabile, de cele mai multe ori, de înţepaturile de inima specifice tinereţii. Aceste manifestari nu sunt periculoase si cedeaza dupa administrarea calmantelor, anxioliticelor. Apa cu zahar este un mit si este eficienta doar în caz de hipoglicemie, în acele momente important este ca pacientul sa ramana nemiscat”, explica conf. dr Florin Mitu.

În cazul în care înţepaturile de inima sunt provocate de spasmofilie sau de atacuri de panica, se va trata lipsa de calciu si de magneziu, minerale necesare unei contracţii normale a muschiului inimii.

De asemenea, înţepaturile de inima pot fi simptome ale bolilor endocrine, în special hipertiroidie, dar si ale bolilor pulmonare, precum pneumoniile, bronsitele si bronhopneumoniile. Aceste afecţiuni nu trebuie neglijate, întrucat pot degenera în miocardita, inflamaţie a muschiului inimii care, netratata corect, poate duce la insuficienţa cardiaca.

Risc pentru soferi si cei care stau mult timp la birou
Nevralgiile intercostale sau asa-zisul „junghi” intercostal reprezinta cele mai frecvente cauze ale durerilor de inima, dar si motive de panica. Aceste dureri retrosternale (resimţite în spatele sternului) apar pe fondul unor miscari bruste, la schimbarile de temperatura sau pot fi provocate de reumatism si de inflamaţii ale articulaţiilor dintre coaste si stern.

„Predispusi sunt cei care petrec foarte mult timp la birou, în faţa calculatorului, sau soferii, care stau tensionaţi într-o poziţie fixa o perioada mai lunga de timp. si sportivii pot acuza astfel de junghiuri, din cauza miscarilor bruste si traumatismelor pe care le pot suferi în timpul antrenamentelor”, adauga specialistul. Junghiurile intercostale se trateaza cu antiinflamatoare pastile sau unguente.

Semnele durerii cardiace
În timp ce înţepaturile de inima cauzate de alte boli decat cele cardiace sunt de scurta durata, localizate într-un punct fix si dispar la schimbarea poziţiei, durerea de natura cardiaca acopera o suprafaţa mai mare a pieptului si, de cele mai multe ori, iradiaza spre interiorul umarului, braţului si mainii stangi.

În plus, durerea anginoasa dureaza în jur de zece minute, iar daca depaseste o jumatate de ora, intervine riscul de infarct miocardic, caz în care durerile sunt însoţite de transpiraţii reci, hipotensiune, ameţeli si asfixiere. Barbaţii fumatori, cu obezitate abdominala si funcţii de conducere sunt cei mai predispusi la infarct miocardic.

Mai mult pe sanatate.bzi.ro

Mulți comentatori spun că Referendumul privind familia a fost RATAT pentru că política și l-a însușit, iar consultatea publică a fost percepută ca un preexercițiu electoral al lui Liviu Dragnea. El ar fi vrut să demonstreze cât de puternic și iubit de popor este.

Este relevant pentru alegerile viitoare acest rezultat, în sensul că publicul nu mai acordă încredere politicienilor?

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.