Ec. Nicolae Iliescu: Cacealmaua visului monarhic

0 48

Problema monarhiei agita si ea paharul politic in legatura cu formula guvernarii . Republica , sustinuta cu ardoare si vehementa de partidele de stanga , poate fi pusa in discutie conform unor reprezentanti de marca ai PSD-ului . Ca visul lui Tariceanu de a-si incununa cariera politica la Cotroceni , s-ar putea spulbera in aceasta situatie , conteaza prea putin
Personal , cred ca , in aceasta etapa , e mai mult o atentionare privind destramarea visului lui Iohannis de a-si dubla mandatul .
Dar exista si un vis pentru care se mobilizeaza toate fortele guvernarii actuale . Prioritarul vis este cel al unor politicieni de top de a scapa de spectrul puscariei sau al unei condamnari , care sa-i priveze de averile ilicite si de avantajele functiilor politice .
In prezent , Presedintele Iohannis pare principalul obstacol in calea fericirii politicienilor , de la putere sau opozitie , care au incalcat legea . Aparent , un referendum privind forma de guvernare , republica sau monarhie , poate fi considerat o cacealma a visului monarhic .
Dar poate fi si o optiune privind consolidarea guvernarii PSD-ALDE , eliminand Presedintele , principalul obstacol . O monarhie de decor , fara posibilitatea de a interveni in actul guvernarii , ar conveni de minune actualilor guvernanti , care nu au totusi garantia unui Tariceanu – Presedinte al Romaniei .
Dar , urgenta este temperarea lui Iohannis , privind contestarea subordonarii politice a justitiei . Orice pisica – indiferent cum este – care i se arata acestuia e considerata utila scopului principal .

Mulți comentatori spun că Referendumul privind familia a fost RATAT pentru că política și l-a însușit, iar consultatea publică a fost percepută ca un preexercițiu electoral al lui Liviu Dragnea. El ar fi vrut să demonstreze cât de puternic și iubit de popor este.

Este relevant pentru alegerile viitoare acest rezultat, în sensul că publicul nu mai acordă încredere politicienilor?

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.