UNT DE USTUROI, GATA ÎN CINCI MINUTE

unt de usturoi 2

Untul de usturoi este ideal pe pâine prăjită fierbinte și crocantă și pe fripturi sfârâinde și aromate.
Ingrediente:
• 250 g unt
• 1 căpățână mare de usturoi
• 1 ceapă mică
• 1/2 lingurita ulei
• 1 legatură patrunjel
• piper
Metodă de preparare:
1. Se lasa untul sa se înmoaie la temperatura camerei, iar usturoiul se curaţa, se taie pe din doua si se scoate germenele de la mijloc.
2. Apoi, usturoiul se pune într-o strecuratoare de metal care se asaza pe o oala cu apa pe aragaz. Se lasa 5 minute din momentul în care fierbe apa si apoi se dau deoparte.
3. În robotul mixerului se pune untul moale si taiat cubuleţe, se adauga ceapa, usturoiul si piperul. Se mixeaza întâi o tura-doua si apoi se adauga uleiul care ajuta la mixare.
4. Se pune si patrunjelul si se mixeaza pentru a obţine o pasta fina. Se pune în borcan si se pastreaza la frigider 24 de ore sau la congelator pentru mai mult timp.

Sursa – retete.unica.ro

Parteneri