Fără viză în Canada de la 1 mai. Ce trebuie să facă românii care au deținut o viză canadiană

0 7

Ambasada Canadei la București anunță că începând cu data de 1 mai, ora 16:00, cetățenii români care au deținut o viză canadiană în ultimii zece ani sau care dețin actualmente o viză valabilă care permite intrarea în SUA (nonimmigrant visa) trebuie să depună o cerere pentru o Autorizație de călătorie electronică (eTA), în loc de viză, pentru a călători în Canada pe calea aerului sau pentru a tranzita printr-un aeroport canadian.
Potrivit digi24.ro, Ambasada Canadei precizează că persoanele care nu îndeplinesc aceste condiții (viză de Canada în ultiumii zece ani sau viză de SUA) vor avea nevoie în continuare de viză. De asemenea, toți cetățenii români vor avea nevoie de viză pentru a intra sau reintra în Canada cu automobilul, autocarul, trenul, vaporul sau la bordul unui vas de croazieră.
În ceea ce privește călătoria cu avionul, formularul eTA va simplifica accesul multor cetățeni români în Canada.
Depunerea cererii pentru eTA se face electronic și este un proces simplu, necostisitor (7 dolari canadieni) a cărui finalizare durează câteva minute.
eTA este valabilă pentru o durată de până la cinci ani și le permite călătorilor să se deplaseze în Canada pe calea aerului oricât de frecvent, pe perioade scurte (în general de până la șase luni consecutive), pentru studii, tranzitarea printr-un aeroport canadian, vizite turistice sau călătorii de afaceri.
În majoritatea cazurilor, eTA este acordată în câteva minute de la depunerea cererii.
Guvernul Canadei intenționează să elimine regimul de vize pentru toți cetățenii români din decembrie 2017.

loading...