Germania: Angela Merkel intră în campania generalelor de pe poziția de câștigător

0 20

Angela Merkel și-a început sâmbătă, în forță, Campania electorală pentru alegerile generale din 24 septembrie cu promisiunea ca, până în 2025, rata șomajului să se situeze sub 3 la sută și cu menținerea unui deficit zero, informează EFE, citată de Agerpres.
Într-un miting din orașul Dortmund, din vestul țării, Merkel a subliniat că Germania se află „într-o situație bună”, dar că lumea este într-o fază de „schimbare și de incertitudine”.
Merkel a apărat totodată „fantasticul” proiect european, pe care l-a numit „garant al păcii” pe continent, și a subliniat că „o sănătate bună” a Uniunii Europene este pozitivă pentru Germania.
Potrivit ultimelor sondaje, CDU ar obține între 38% și 40% din voturi, în timp ce Partidul Social-Democrat (SPD), aflat pe locul doi, ar obține între 23% și 24% din sufragii.
Criticată pentru permiterea intrării în țară a unui număr foarte mare de migranți, Angela Merkel și-a menținut poziția, reușind să mențină Germania cu o economie care bate la scor orice altă economie europeană. În timp ce unele țări – România e pe primul loc – se confruntă cu cea mai mare criză de forță de muncă, Germania a dat de lucru multor străini, asumându-și riscul pătrunderii în țară și a unor luptători jihadiști.Cancelarul a considerat riscul mai mic decât beneficiile de a dezvolta vertiginos industria și a avea forța de muncă necesară unei economii performante.
D. Dumitru, AMPress

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata