Greu tupeu de fariseu: LIICEANU, SEFUL CAMPANIEI ELECTORALE a Monicăi Macovei

Greu tupeu de fariseu: LIICEANU, SEFUL CAMPANIEI ELECTORALE a Monicăi Macovei

GALA PREMIILOR MANISCRIPTUMCalul celebrului imparat Caligula numit INCITATUS (asmutitul) a beneficiat pe timpul domniei acestuia de adapost de sidef,potire de aur si functia de consul.Slava domnului,domnia a durat doar 5 ani.

Nu ne-am fi adus aminte de poveste daca nu am fi trait joi 21 august un moment asemanator, insolit, lipsit de orice decenta.

Dupa 10 ani (vai de noi) de slujire a Caligulei de la Cotroceni, s-a trezit ca i se zdruncina puterea de consul si membru in corul pretorilor laudatori.Astfel editura pe care o conduce ,Humanitas”-fosta editura Politica pe vremea lui Ceausescu,privatizatata,cu titluri cu tot,fara plata- a pierdut lamentabil o licitatie de manuale platite de stat, licitatie precum cele la care de 10 ani e abonata. A iesit in public sa critice ministrul, guvernul,sistemul, tot. Uitand ca el a fost chiar in sistemul acesta devastator care in ultimii 10 ani a distrus educatia si viata dascalilor.Dar, daca esti calul lui Caligula ti se permite orice.Mai ales  “greu tupeu de fariseu”.

Si totusi,in ultimii 25 de ani, a spus Liiceanu cu aceasta ocazie– “exista o singura persoana in Romania care s-a ocupat de educatie si va face asta in continuare. Aceasta persoana este (stati jos!) Monica Macovei”

Pe rumoarea din sala,un ziarist istet a spus: Iata stirea: LIICEANU ESTE NOUL SEF DE CAMPANIE PREZIDENTIALA AL MONICAI MACOVEI.

(intamplarea reala s-a petrecut in prezenta ziaristilor si editorilor participanti la o conferinta de presa pe tema manualelor digitale,in ziua de 21 aug 2014,ora 11,La sediul Consiliului Intreprinderilor Mici si Mijlocii,str Valter Maracineanu,et 1).

Aurelia Apostol, AMPress

Articole asemănătoare