Guvernul Tudose (Dragnea 2), în fața primului protest. Vezi ce nemulțumiri a stârnit!

Organizații ale societății civile au protestat împotriva intenției guvenului abia instalat, de a închide 740 de unități protejate și a intra ”cu buldozerul” în viața unor oameni cu dizabilități. Protestul a fost exprimat și printr-o scrisoare adresată premierului proaspăt instalat, dar care conduce guvernul aceleași coaliții PSD-ALDE, cu sprijin UDMR, așa numitul Guvern Dragnea 2. Iată fragmente din scrisoare:
“Domnule Prim ministru,
Vă sesizăm public faptul că este pe cale de a fi realizată o modificare legislativă prin Ordonanță de Urgență, care va trimite în șomaj peste 2000 de persoane cu dizabilități severe din România, care au depășit statutul de asistat social. Acestea în prezent sunt angajate în 740 de unități protejate – loc de muncă protejat în care minim 30 la sută din angajați sunt cu handicap și primesc suplimentar servicii de orientare profesională, calificare la locul de muncă și asistență personalizată continuă, asigurându-se inclusiv tranziția spre piața muncii. Mai mult, peste 200 de unități protejate au fost înființate și dezvoltate prin POCU – FSE 2008-2013, fiind acum în perioada de sustenabilitate.
Ordonanța va produce efecte grave la nivelul unităților protejate, pentru că pe lângă închiderea celor 740 de unități protejate și concedierea a peste 2000 de persoane cu handicap grav, își vor pierde locul de muncă cel puțin încă 4000 de persoane care lucrează în aceste structuri, inclusiv din alte categorii defavorizate, unele fiind autorizate și ca întreprinderi sociale de inserție. Astfel vor ajunge din nou dependenți de prestații sociale, trăind în excluziune și sărăcie și punând continuu presiune pe bugetul de stat.
Organizațiile semnatare ale acestei scrisori, vă solicită dumneavoastră și Guvernului României să nu lucrați împotriva acestor români și să nu adoptați această ordonanță înainte de organizarea unei dezbateri publice pe tema modificării art.78 din Legea 448/2006”…

În paralel se desfășoară a reuniune de urgență a reprezentanților oamenilor de afaceri care își exprimă dezacordul cu modificarea de substanță a legislației fiscale, împovărând firmele românești, nevoite să suporte greul promisiunilor electorale. Impozitarea excesivă afectează și grosul populației active.

D. Dumitru, AMPress

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.