Informare meteo: Weekend cu ploi, vânt și ninsori la munte

Informare meteo: Weekend cu ploi, vânt și ninsori la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o informare de intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ și ninsori viscolite în zona montană înaltă.

În intervalul 18 martie, ora 04 – 19 martie, ora 23, în vestul, centrul și nordul țării va ploua pe arii extinse și vor fi intervale de timp în care ploile vor fi în general moderate cantitativ, astfel încât se vor cumula cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat peste 30 l/mp.
În dimineața zilei de sâmbătă (18 martie) în Maramureș și în Transilvania trecător vor fi și precipitații mixte. În restul teritoriului ploile, mai ales averse, vor avea caracter temporar și se vor semnala local.
În zona montană vor fi precipitații local însemnate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, mai ales la altitudini de peste 1500 m și vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 50…70 km/h, iar pe creste peste 80…90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada.
Intensificări temporare ale vântului vor fi și în celelalte zone, în special pe parcursul zilei de duminică (19 martie), cu viteze mai mari în sudul țării, inclusiv în zona municipiului București.

Mihai Florea, AMPress

Articole asemănătoare