Învață să faci cea mai bună PASCĂ FĂRĂ ALUAT! Iată INGREDIENTUL SECRET pe care puține gospodine îl știu

Învață să faci cea mai bună PASCĂ FĂRĂ ALUAT! Iată INGREDIENTUL SECRET pe care puține gospodine îl știu

Pasca ar trebui să se găsească pe masa de Paști a fiecărei familii. Tradiția spune că ea trebuie preparată în Joia Mare, ca și înroșitul ouălor. Iată, mai jos, o rețetă extraordinară pentru pască fără aluat!

Ingrediente:

600 g brânză de vaci grasă
100 g smântână
6 ouă
300 g zahăr
6 linguri făină
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasă de la o lămâie mare
2 linguri esenţă de vanilie
o lingură cacao, pentru decor – opţional
Mod de preparare:
1. Cuptorul se preîncălzeşte la 160 de grade Celsius. Ouăle se separă. Gălbenuşurile şi zahărul se freacă bine cu untul şi un praf de sare, folosind un mixer, până se topeşte zahărul. Se adaugă brânza, smântâna, apoi făina amestecată cu praful de copt şi se amestecă bine, până se desfac cocoloaşele.
2. Albuşurile se bat spumă, separat. Când s-au întărit suficient, se încorporează cu o spatulă în amestecul cu gălbenuş. Se adaugă vanilia, coaja de lămâie şi se amestecă uşor. La final se adaugă stafidele.
3. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă unsă cu puţin unt. Se coace 45-50 de minute. Se serveşte caldă sau rece, după preferinţă.

Sursa: sanatatea.ro

Abonează-te la noutăți

Articole asemănătoare