Invață să faci scovergi după rețeta bunicii! Cum să procedezi ca să-ți iasă cât mai pufoase

Invață să faci scovergi după rețeta bunicii! Cum să procedezi ca să-ți iasă cât mai pufoase

Cine nu-și amintește cu drag de scovergile bunicii? Gustul lor inconfundabil poți să-l reproduci utilizând rețeta de mai jos.
Ingrediente:

500 gr faina
7 gr drojdie uscata (sau 25 gr proaspata)
1 lingura zahar
2 linguri ulei
1 lingurita sare
300 ml apa calduta

Mod de preparare:
Mai intai pregatim aluatul. Amestecati drojdia uscata cu faina si sarea. Apoi incepeti sa adaugati apa in care ati dizolvat zaharul, putin cate putin, si framantati. Adaugati si ueiul si framantati pana nu se mai lipeste de maini. Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul. Formam bile din aluat.
Manjim mainile cu ulei si incepem sa formam scovergile apasand cu degetele. Nu intindem cu sucitorul, aceasta operatiunea se face doar cu mainile, presand mereu cu degetele, obtinand astfel acele denivelari.

Continuarea aici

Articole asemănătoare