Iohannis: „Fiecare copil este o speranță într-un viitor mai bun”

Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj, de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, în care spune că „fiecare copil este o speranță într-un viitor mai bun”.
„20 noiembrie 1989 are o semnificație aparte, fiind data la care s-a adoptat Convenția ONU cu privire la drepturile copilului. Cele patru principii de bază ale Convenției — non-discriminarea, urmărirea celor mai bune interese ale copilului, dreptul la viață, supraviețuire și dezvoltare și, nu în ultimul rând, respectul față de părerile copilului — au devenit astfel importante pentru întreaga lume”, arată președintele, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.
„Fiecare copil este o speranță într-un viitor mai bun. Este obligația noastră să le asigurăm tuturor șanse echitabile și sprijin adecvat astfel încât copiii de astăzi să devină adulții responsabili, împliniți și implicați de mâine. Neglijența, abuzurile sau violența de orice fel asupra copiilor țin de o mentalitate primitivă, a unei societăți care refuză să își protejeze ce are mai de preț. Marcarea zilei de 20 noiembrie ne reamintește tuturor, o dată în plus, cât este de important să ocrotim viitorul și să le dăm copiilor posibilitatea de a-și împlini potențialul, fără a pune obstacole în calea dezvoltării lor.
În 2015, la aniversarea a 25 de ani de la ratificarea de către România a Convenției ONU cu privire la drepturile copilului, m-am bucurat să fiu gazda unui demers deosebit: citirea unui Manifest, semnat de peste 100.000 de copii, care făcea apel la responsabilitatea adulților de a ține cont și de opiniile lor. Nu am uitat promisiunea făcută atunci de a fi un susținător al drepturilor copilului și de a acționa pentru ca ei să trăiască în acord cu idealurile democratice, în spiritul păcii, demnității, libertății, toleranței, egalității și solidarității. Ca președinte al României, vă asigur că voi susține în continuare acest deziderat”, a spus Klaus Iohannis.

Giorgiana Radu, AMPress

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.