Iohannis, mesaj de Ziua Eroilor: Să ne înclinăm frunțile și să aducem un prinos de recunoștință eroilor neamului românesc

0 16

 

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj cu prilejul Zilei Eroilor, cărora le „datorăm astăzi o Românie pe deplin integrată în comunitatea statelor libere și democratice”.

„Ziua Eroilor, pe care o celebrăm odată cu una dintre cele mai importante sărbători creștine, Înălțarea Domnului, ne oferă prilejul de a ne reaminti, cu profundă recunoștință, de toți cei care au apărat cu propria lor viață unitatea, independența și suveranitatea țării noastre. Acestor eroi le datorăm astăzi o Românie pe deplin integrată în comunitatea statelor libere și democratice.
Gândurile noastre se îndreaptă și către cei care, în prezent, își pun viața în pericol, în teatrele de operații, demonstrând astfel, prin curajul lor, determinarea României de a fi un partener loial aliaților săi internaționali.
Avem datoria de a ne onora eroii și de a învăța lecția devotamentului, demnității și sacrificiului de care aceștia au dat dovadă. Cinstirea faptelor trecutului nu poate rămâne un simplu exercițiu retoric, iar nouă ne revine obligația să demonstrăm că putem duce mai departe exemplul înaintașilor, în spiritul valorilor pe care aceștia ni le-au transmis.
Astăzi, avem nevoie de ambasadori ai păcii, dezvoltării și ai progresului. Vom arăta, astfel, că am înțeles sensul luptei și jertfei celor care au făcut sacrificiul suprem și că ne-am însușit așa cum se cuvine lecțiile istoriei.
În aceste clipe, cu adâncă emoție, vă îndemn să ne înclinăm frunțile și să aducem un prinos de recunoștință eroilor cunoscuți sau anonimi ai neamului românesc.
Dumnezeu să-i odihnească!”, reansmite Iohannis, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

AMPress

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata