Iohannis spune că ”statul paralel” este o ”glumă proastă” , iar românii nu vor suspendarea sa

0 69

 

Președintele Klaus Iohannis a purtat o lungă discuție cu ziariștii după participarea sa la evenimentul din Ploiești. Întrebat ce e cu statul paralel, președintele a spus că nu există așa ceva, fiind o glumă proastă a unora. ”Gluma proastă” este produsă și lansată de persoane cu probleme penale, care vor ”să acapareze toată puterea”. El spune că nu și-a schimbat opinia în legătură cu faptul că este anormal și rușinos, inclusiv în plan extern, ca numărul doi și trei din stat să fie persoane care au probleme cu justiția. În legătură cu ”statul paralel”, ” conceptul vine din mai multe țări nu neapărat democratice”, Klaus Iohannis spunând că nu are rost totuși să facem comparații. Sigur că există puncte de vedere diferite între putere și opoziție, dar asta-i ceva normal în democrație, ca și depunerea unei moțiuni de cenzură care este un exercițiu democratic.
Intenția unora de la putere de a-l suspenda a fost întâmpinată de Iohannis cu un zâmbet.
”Nu mă tem de nicio suspendare, a spus președintele. Nu există niciun temei și nu cred că românii își doresc așa ceva”.
”În ceea ce privește legile justiției, e foarte bine că se lucrează la Parlament și seara și dimineața. Sunt foarte îngrijorat că se poate constata un dialog al surzilor între cei care vor să schimbe legislația justiției. Avem opinii negative de la CSM și cred că ar fi motivul ca Parlamentul să înțeleagă nevoia unei consultări reale, așezate. Modificările trebuie făcute după o discuție”, a spus președintele.

C. Zamfir, AMPress

Mulți comentatori spun că Referendumul privind familia a fost RATAT pentru că política și l-a însușit, iar consultatea publică a fost percepută ca un preexercițiu electoral al lui Liviu Dragnea. El ar fi vrut să demonstreze cât de puternic și iubit de popor este.

Este relevant pentru alegerile viitoare acest rezultat, în sensul că publicul nu mai acordă încredere politicienilor?

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.