Ivan Patzaichin, în vizită la Muzeul Pietrei din Sângeru

0 61

 

Ivan Patzaichin, marele campion de caiac canoe al României și al lumii, a vizitat, duminică, împreună cu soția și un grup de prieteni, Muzeul Pietrei din Sângeru. Marele sportiv și prietenii săi au ținut să vadă, chiar dacă era o ploaie torențială, o bună parte din Muzeul Pietrei și apoi au stat de vorbă, îndelung, cu poetul Lucian Avramescu, în una din sălile de expoziție. Sportivul s-a declarat încântat de realizarea scriitorului, pusă la dispoziția publicului larg, iar scriitorul a spus că s-a bucurat să-l aibă oaspete pe unul dintre puținii sportivi pe care-i admiră din tot sufletul. Pentru generațiile tinere și mai puțin acomodate cu victoriile sportivilor români, redăm, pe scurt câteva date biografice ale sportivului: Ivan Patzaichin (n. 26 noiembrie 1949, Mila 23, Tulcea) este cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984 și triplu laureat cu argint.
A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport în 1975 și a devenit membru al Clubului Sportiv Dinamo din București.
La data de 1 decembrie 2004, colonelul în rezervă Ivan Patzaichin din Ministerul Administrației și Internelor a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea), în rezervă. În prezent este antrenorul lotului olimpic de caiac-canoe, conform Wikipedia.
Familia Ivan Patzaichin a promis că-și va aduce prietenii să vadă acest reper cultural al României.
Giorgiana Radu, AMPress

Mulți comentatori spun că Referendumul privind familia a fost RATAT pentru că política și l-a însușit, iar consultatea publică a fost percepută ca un preexercițiu electoral al lui Liviu Dragnea. El ar fi vrut să demonstreze cât de puternic și iubit de popor este.

Este relevant pentru alegerile viitoare acest rezultat, în sensul că publicul nu mai acordă încredere politicienilor?

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.