Ministrul Daea a găsit soluția: ”Împușcați urșii! Nu am ajuns în situația să alegem între om și animal, să fie foarte clar!”

 

Soluția găsită de ministrul Petre Daea, privind urșii care intră în orașe, și anunțată la Ploiești – ”Împușcați urșii!” – a stârnit reacții numeroase, cele mai multe fiind împotriva sa. Ba chiar unele organizații de protecție a animalelor strâng semnături pentru demiterea ”asasinului”. Unii propun, ironic probabil, ”împușcarea ministrului”, ca alternativă ”umană”.
Iată declarația ministrului Daea, făcută la Ploiești, unde a venit să promoveze consumul de carne de oaie: „Am vorbit cu colegii din Guvern, lucrurile acestea se vor reglementa rapid. Să nu alegem între om și animal! Să considerăm animalul acolo unde el trebuie să rămână, în spațiul lui, în habitatul lui, pe o anumită densitate, și să protejăm oamenii. Dar de ce să nu-i împușcăm? În primul rând e protejat omul. Nu am ajuns în situația să alegem între om și animal, să fie foarte clar! Omul pentru noi este cel care ne interesează, în slujba lui suntem și împreună cu fiecare dintre cei care au decizie în domeniu luăm măsurile care se impun”.
Întrebat dacă ministrul Mediului e de acord și au fost purtate discuții, a răspuns: „Aici e vorba de a face. Realitatea este evidentă și nu trebuie să o ocolim”.

Aurelia Apostol, AMPress

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.