Ministrul Justiției: Departamentul de stat SUA se exprimă cum și cât i se permite

0 59

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a analizat marți dimineață comunicatul transmis luni seară de Departamentul de Stat SUA pe marginea modificării legilor justiției.
„Departamentul de stat al Statelor Unite se exprimă cum și cât i se permite. Se exprimă, repet, cum și cât i se permite…Am citit și eu comunicatul și găsesc două direcții, așa, de exprimare. Prima ipoteză, prima parte, când se exprimă îngrijorarea cu privire la legislația care ar putea submina lupta împotriva corupției, ar putea slăbi independența judiciară a României. Aici, evident, comunicatul se referă la întreaga legislație, deci la pachetul de legi care se vrea a modifica legile justiției, pachet de legi care se află în procedură parlamentară la comisia specială”, a spus ministrul Justiției, potrivit stiri.tvr.ro
„Eu vă spuneam și repet și cred că, până la urmă, ne exprimăm preocupări, dar producător de efecte juridice este actul normativ în forma lui finală. Prin urmare, Parlamentul sigur nu poate fi împiedicat să legifereze, pentru ca asta este misiunea, competența exclusivă pe care o are de la Constituție”.
„A doua ipoteză a comunicatului de presă, de data aceasta în lectura mea, nu se mai referă la tot pachetul de legi, ci se referă doar la anumite propuneri legislative de natură să slăbească statul de drept, să pună în pericol lupta împotriva corupției. Prin urmare, în lectura pe care am dat-o eu comunicatului, prima parte a comunicatului se referă la tot pachetul de legi, partea finală se referă la anumite propuneri legislative, anumite soluții legislative pe care comisia specială, unde proiectul de lege se află, le are în considerare și, sigur, procedura de legiferare, că este în primă cameră, că este în camera decizională, probabil și sper că va fi de natură să conducă la adoptarea unor reglementări echitabile, pe de o parte, constituționale, pe de altă parte, reglementări care să transpună deciziile Curții Constituționale, să mențină standardele europene, să nu afecteze statul de drept și independența justiției”, a conchis Tudorel Toader.

Mulți comentatori spun că Referendumul privind familia a fost RATAT pentru că política și l-a însușit, iar consultatea publică a fost percepută ca un preexercițiu electoral al lui Liviu Dragnea. El ar fi vrut să demonstreze cât de puternic și iubit de popor este.

Este relevant pentru alegerile viitoare acest rezultat, în sensul că publicul nu mai acordă încredere politicienilor?

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.