Noi alerte ANM: COD GALBEN de vânt şi ninsori, vreme rece şi brumă în toată ţara

0 7

ANM a emis vineri dimineaţă două noi alerte. Potrivit meteorologilor, vântul şi căderile de zăpadă vor continua în estul României, în timp ce toată ţara va fi lovită de un val de frig, cu îngheţ şi brumă la sol.
COD GALBEN PENTRU INTERVALUL 21 APRILIE, ORA 09.00 – 21 APRILIE, ORA 14.00. Fenomene vizate sunt intensificări ale vântului, ninsori şi strat de zăpadă. În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge 55…65 km/h, precum și la munte, unde se vor depăși 70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.
În Moldova și în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă, iar în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei vor fi precipitaţii sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de precipitații de 15…20 l/mp.
INFORMARE METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 21 APRILIE, ORA 09 – 22 APRILIE, ORA 09.++
Fenomene vizate sunt brumă și îngheț la sol, vreme deosebit de rece. Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile. În noaptea de vineri spre sâmbătă (21/22 aprilie) temperaturile vor fi preponderent negative, se va produce brumă în cea mai mare parte a ţării și, local, îngheţ la sol.
În funcţie de evoluţia meteorologică, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

loading...