Oprea, la ieșirea de la Parchet: ”Eram în timpul serviciului, îmi făceam datoria”

0 2

      Gabriel Oprea, ministru de Interne și vicepremier al Guvernului Ponta, a fost chemat în după amiaza zilei de miercuri la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.  La ieșire, demnitarul, care a fost chemat ca martor în dosarul legat de moartea polițistului din escortă Bogdan Gigină, a făcut o scurtă declarație presei:

„Eram în timpul serviciului, îmi făceam datoria. Veneam de la o instituție a statului român. Am declarat aceste lucruri, nu am voie să spun mai mult decât am declarat. N-am avut nimic în plus față de ceilalți miniștri de Interne. N-am avut anul acesta nicio zi de concediu, am muncit de dimineața până seara într-un context greu de securitate. Am avut mai multe deplasări. Ori de câte ori voi fi chemat la Parchet, voi declara. Am trimis toate documentele. Și vreau să știți că în toată activitatea mea de ministru sau de vicepremier nu am încălcat legea”.

Presa, ca și politicienii, comentează în continuare cazul, de pe poziții diametral opuse – unii vorbesc despre abuzul ministrului, care folosește coloană aficială și când merge la restaurant, alții îl absolvă de orice vină, el având dreptul să fie însoțit. În plus,  nu ministrul l-a ucis pe polițistul care a intrat cu motocicleta într-o groapă slab semnalizată. Procurorii desfășoară mai departe ancheta sub acuzația de ucidere din culpă.

oprea la parchet unuD.Dumitru, AMPress

loading...