• Home
  • Sănătate
  • Orezul, LEAC PENTRU CANCER și DIABET. Află cum trebuie folosit

Orezul, LEAC PENTRU CANCER și DIABET. Află cum trebuie folosit

orez brun 1

Orezul brun este un aliment nutritiv, bogat în vitamine, pe care nu trebuie să-l excludem din alimentaţie. El conţine vitamina D, calciu, fibre, fier, tiamină şi riboflavină. Fiind foarte bogat în fibre, orezul brun oferă rapid senzaţia de saţietate şi ajută la îmbunătăţirea digestiei.

Orezul alb, însă, este mai puţin sănătos. El nu conţine vitamina B şi din această cauză presoanele care consumă foarte des acest sortiment sunt mai predispuse la afecţiuni cardiace şi diverse tulburări ale sistemului nervos. Totodată, orezul alb, fiind foarte rafinat, nu mai conţine niciun fel de elemente nutritive, cu excepţia amidonului, de care oricum nu avem nevoie.
Aşadar, orezul alb trebuie exclus din alimentaţie, deoarece este o glucidă rea, care conţine o cantitate mare de glucoză. Orezul integral (brun) este considerat de specialişti un leac împotriva cancerului. Fiind bogat în fibre insolubile, orezul brun oferă protecţie organismului împotriva apariţiei diferitelor tipuri de cancer. Cercetătorii au descoperit faptul că fibrele insolubile sunt vitale în protecţia organismului faţă de celulele canceroase. Studiile arată că persoanele care consumă două sau mai multe porţii de orez brun pe săptămână reduc riscul de a se îmbolnăvi de diabet de tip II, în timp ce persoanele care consumă regulat, de câteva ori pe săptămână, orez obişnuit (alb) sunt mai predispuse la apariţia diabetului. Orezul alb are un indice glicemic mai crescut decât orezul brun.
Aşadar, înlocuind orezul alb cu cel brun, se reduce cu 16% riscul de apariţie a diabetului de tip II. Orezul brun previne hipertensiunea, reducând astfel riscul apariţiei bolilor cardiace.
Orezul se numără şi printre puţinele alimente care nu conţin sare în mod natural, fapt pentru care trebuie inclus în regimul alimentar al hipertensivilor. Fosforul conţinut de bobul de orez are un efect benefic asupra sistemului nervos central. Aşadar, este recomandat să consumăm prima porţie de orez brun la micul dejun, deoarece această substanţă stimulează activitatea creierului. Datorită glucidelor, vitaminelor din grupa B şi magneziului, orezul brun este considerat un aliment care reduce stresul. Astfel, o porţie de orez ne ajută să ne recăpătăm rapid forţele.
Fiind un aliment bogat în proteine, minerale şi vitamine, orezul brun este foarte bun pentru dietă, dar atenţie, nu este indicat persoanelor care suferă de constipaţie sau hemoroizi. Astfel, în cazul unei diete de slăbit, orezul creează senzaţia de saţietate. Orezul brun reprezintă şi un remediu important pentru curăţirea organismului, având un puternic efect de detoxifiere.

Sursa – doctorulzilei.ro

Parteneri