Pakistanez islamist declarat indezirabil în România. Era preocupat de cunoaşterea şi însuşirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive

0 6

 

Curtea de Apel București a dispus declararea ca persoană indezirabilă pentru România a cetăţeanului pakistanez S.A. pentru o perioadă de 10 ani.
„S.A., aflat în România în calitate de solicitant al dreptului de şedere în ţara noastră în baza căsătoriei cu un cetăţean român, a intrat în atenția Serviciului nostru începând cu finele anului 2015, când a intrat ilegal în România.
În urma măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că respectivul a derulat activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale. Concret, străinul s-a remarcat prin activităţi de propagandă în mediul virtual, în favoarea mai multor entităţi teroriste active în zona de origine, susţinând supremaţia islamului extremist, incitând la jihadul global, fiind, totodată, preocupat de cunoaşterea şi însuşirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate şi a componentelor acestora”, se arată într-un comunicat al SRI.
La propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti care a dispus măsura declarării ca indezirabil a celui în cauză, pentru implicarea în fapte ce, potrivit art. 3 lit. „i” şi „l” din Legea 51/1991 (republicată), constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale.
Ca urmare a sentinţei Curții de Apel București, străinul a fost luat în custodie publică, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul național.

D.Dumitru, AMPress

loading...