Părintele Gelu Bogdan: ”Atunci când un om nu postește interior, degeaba postește de fațadă. Postul înseamnă iertare și iubire”

0 91

Postul Crăciunului este „drumul sacrificiului nostru interior”, a spus părintele Gelu Bogdan, paroh al bisericii „Sfânta Vineri“ – Herasca din Bucureşti, într-o declarație pentru AMPRESS. Apropiat al fostului patriarh Teoctist, profesor teolog, slujitor al ortodoxiei în țară și străinătate, părintele Bogdan este sfătuitorul multor cărturari și oameni de seamă din România. I-am cerut, telefonic, câteva povețe legate de postul Crăciunului.
L-am întrebat pe părintele Bogdan dacă există reguli principale în post.
„Nu există reguli principale. Orice post începe cu reținerea de la mâncare. În acest post ne pregătim sufletește pentru a întâmpina Crăciunul. Drumul postului este drumul sacrificiului nostru interior. Atunci când un om nu postește interior, degeaba postește de fațadă”, a spus părintele.
La întrebarea dacă e suficient să ne abținem de la alimentele „de dulce”, chiar dacă nu putem ierta pe cei ce ne-au greșit, părintele a răspuns:
„Postul înseamnă iertare și iubire. Eu sunt gata să-mi iert pe toți dușmanii mei, spune Scriptura, ca să pot urca treptele Crăciunului care vine. Este important să-i iertăm pe cei care ne-au făcut rău. Iertarea vine din iubire. Fără o iertare totală nu ne va ierta nici pe noi Domnul Hristos. Este importantă lupta împotriva păcatelor. În post, importante sunt iubirea și iertarea”.
A consemnat Giorgiana Radu, AMPress

Mulți comentatori spun că Referendumul privind familia a fost RATAT pentru că política și l-a însușit, iar consultatea publică a fost percepută ca un preexercițiu electoral al lui Liviu Dragnea. El ar fi vrut să demonstreze cât de puternic și iubit de popor este.

Este relevant pentru alegerile viitoare acest rezultat, în sensul că publicul nu mai acordă încredere politicienilor?

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.