Plante care au grijă de sănătatea plămânilor tăi

De regulă, la primul simptom de răceală este recomandat să nu apelezi la medicamente și să-ți îndrepți atenția către farmacia naturistă.
O imunitate corespunzătoare are nevoie de plămâni sănătoși, iar pentru asta este recomandat consumul anumitor plante:
Menta combate congestia
Uleiul de mentă este unul dintre cele mai eficiente remedii în ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil, astfel că dacă te confrunți cu simptome precum crampe, dureri abdominale, balonare, constipație sau diaree poți să bei ceai de mentă sau să te fricționezi cu ulei esențial de mentă.
Potrivit cercetatorilor, aceasta planta este una dintre cele mai bune deoarece are efecte vasodilatatoare care reduce durerile de cap. Aplică local o cantitate mica de ulei de menta atât pe tample, frunte cât și pe ceafă și vei uita complet de aceste probleme.
În plus, menta conține mentol. Acesta ușurează respirația și relaxează mușchii sistemului respirator. Fiind și cel mai bun reemdiu împotriva congestiei. Antioxidanții pe care îi conține împiedică numeroase boli să îți afecteze buna funcționare a organismului.
Eucaliptul, remediu pentru tuse
Uleiul esenţial de eucalipt este recunoscut pentru acţiunea pozitivă asupra aparatului respirator. Și asta deoarece are efecte antimicrobian, expectorant și tonic. Are o largă paletă de a acționa de la dezodorizant, purificând aerul din încăperi, până la împrospătare așternuturile.
Atenție însă, uleiul de eucalipt nu se folosește direct pe piele niciodată. Cea mai bună modalitate prin care să te bucuri de proprietățile sale minunate este să îl folosești la aromoterapie.
De asemenea eucaliptul este folosit adesea la fabricarea pastilelor pentru tuse cât și a siropurilor de tuse, și asta deoarece conține cineol, un compus care combate congestiei, calmează tusea și tratează inflamația pasajelor sinusale.

Continuarea pe clicksanatate.ro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.