Premierul Viorica Dăncilă, vizită la Vatican

 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, până pe 13 mai, o vizită la Vatican. Vineri, premierul va fi primit în audiență de Sanctitatea Sa Papa Francisc, iar ulterior va avea o întrevedere cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctității Sale, informează un comunicat al Executivului.
De asemenea, Dăncilă va avea o întâlnire cu Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, precum și cu președintele Comunității Sant’Egidio, Marco Impagliazzo.
Vizita prim-ministrului României la Vatican are loc pe fondul unor relații bilaterale foarte bune, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României, care va fi marcat la Sf. Scaun printr-o serie de manifestări culturale și academice de ținută.
Programul vizitei include, de asemenea, o întâlnire cu studenții români care studiază în universitățile pontificale, care va avea loc la sediul Colegiului Pontifical ”Pio Romeno”.
;inistrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat, miercuri, că se lucrează la un turneu al premierului în Arabia Saudită, Quatar, Kuweit, probabil şi Oman şi Emiratele Arabe Unite.
Ministrul a menționat că preocuparea pentru dezvoltarea relaţiilor cu lumea arabă este ”una dintre priorităţile programului de guvernare”.

AMPress

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.