Principesa Margareta, despre starea Regelui Mihai: „Sănătatea Majestăţii Sale păleşte”

loading...

 

Principesa Margareta a declarat miercuri, la Seara Regală a Corpului Diplomatic, desfăşurată în Sala Tronului, că sănătatea Regelui Mihai păleşte, dar „lumina călăuzitoare a Regelui, farul unei Românii drepte şi îndreptăţite, nu se va stinge niciodată”.
„De-a lungul vieţii mele, farul luminos a tot ce am înfăptuit a fost tatăl meu; ori de câte ori m-am întrebat ce cale să iau, nu a trebuit decât să mă uit la acel far şi să primesc răspunsul corect”, a afirmat principesa la finalul discursului rostit cu ocazia Serii Regale a Corpului Diplomatic, desfăşurată în Sala Tronului, potrivit RTV.NET
Ea a vorbit despre starea precară a sănătăţii tatălui său, Regele Mihai, şi, în contextul referirii la angajamentele publice pentru anul viitor în interesul României, a dat asigurări că lumina călăuzitoare a fostului suveran nu se va stinge.
„Sănătatea Majestăţii Sale păleşte. Dar în seara aceasta, fac în faţa tuturor românilor legământul că lumina călăuzitoare a Regelui, farul unei Românii drepte şi îndreptăţite, nu se va stinge niciodată”, a spus Principesa Margareta.
În discursul său Custodele Coroanei a amintit că tatăl său preciza în acelaşi loc reuniuni similare, dar în vremuri sumbre.
„Tatăl meu, Regele Mihai, obişnuia să prezideze astfel de recepţii chiar în această încăpere, dar în circumstanţe foarte diferite”, a afirmat ea, continuând: ” Îmi pare rău că Majestatea Sa Regele nu poate fi în această seară cu noi, dar ştiu că ar fi primul care ar evidenţia faptul că România este astăzi într-o poziţie incomparabil mai bună. Ţara noastră este membru al Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice, o reţea de organizaţii care face absolut imposibilă o nouă împărţire a sferelor de influenţă în Europa şi, prin urmare, nu numai că ne sprijină stabilitatea astăzi, dar şi asigură securitatea şi prosperitatea noastră în viitor”.
Principesa Margareta apreciază că este de datoria tuturor românilor, să suporte efortul devenirii unei Europe mai bune.
„Regele şi întreaga Familie Regală au crezut întotdeauna că este datoria noastră să fim parte integrantă a unor astfel de eforturi”, a precizat ea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.