Protestul #rezist, programat pentru duminică seara, INTERZIS

0 17

 

Un nou protest anunțat, pe facebook, pe pagina Corupția Ucide, pentru duminică seara în Piața Victoriei, a fost interzis. Oamenii urmau să meargă în marș din fața sediului Guvernului spre sediul PSD.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a respins cererea pentru protestul #rezist, din seara aceasta, din Piața Victoriei, pe motiv că are loc o altă adunare publică. Însă, solicitarea a fost făcută pentru a manifesta și în fața sediului PSD, solicitare de asemenea respinsă de Primărie, scrie realitatea.net
Motivul oficial al autorităților pentru interdicția în Piața Victoriei este acela că „la data și intervalele orare menționate, se desfășoară altă adunare publică declarată și analizată anterior”, fără a preciza care este aceasta.
Primăria Capitalei a mai arătat, în răspunsul la cererea de autorizare a marșului de protest, publicat pe pagina de facebook a Corupția Ucide, că ”în procesul verbal încheiat în ședința comisiei din data 14.07.2017, s-a consemnat faptul că desfășurarea adunării publice ar stânjeni folosirea normală a drumurilor publice și a transportului în comun, iar deplasarea pe contrasens, pe o singură bandă de circulație, nu asigură protecția participanților la manifestație. Drept pentru care, în conformitate cu prvederile art. 10 alin. 1, din legea 60/1991 republicată, se interzice desfășurarea adunării publice în condițiile sus menționate”.
Totuși, organizatorii protestului spun că manifestația va avea loc chiar și fără aprobarea primăriei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata