Raluca Turcan: „Este posibil ca în trei luni această situație să explodeze”

Raluca Turcan: „Este posibil ca în trei luni această situație să explodeze”

Liderul PNL Raluca Turcan a declarat, sâmbătă la Cluj, că deciziile Guvernului privind creșterile salariale din ultima perioadă sunt în măsură să ducă la un blocaj al administrației, situația putând să ‘explodeze’ în următoarele luni, lucru care ar putea duce inclusiv la căderea Guvernului.
‘Într-un heirupism fără nicio ancoră economică a început să împrăștie în stânga și în dreapta cu măriri de salarii și cu angajamente pentru măriri de pensii. Acești bani trebuie să vină de undeva, dar la Guvern nu sunt mai mulți bani pentru că nu au investiții și investitorii nu sunt motivați să creeze locuri de muncă. Atunci au mutat toată presiunea pe primării și Consilii județene, unde toate cheltuielile cu salarii trebuie să fie suportate din bugetele locale. În foarte multe localități cheltuielile sunt peste nivelul veniturilor din instituțiile respective’, a spus Raluca Turcan, scrie Agerpres.
Potrivit acesteia, deciziile luate de coaliția de guvernare vor duce la producerea unui blocaj fără precedent.
‘Din punctul meu de vedere este foarte posibil ca în trei luni această situație să explodeze, România să ajungă să se îndatoreze din ce în ce mai mult pe generațiile viitoare. Putem asista la o cădere a actualului Guvern, pentru că obsesia împotriva justiției și iresponsabilitatea economică nu se poate să nu conducă în această direcție spre care se îndreaptă orbiți’, a spus Turcan.

Articole asemănătoare