Rețetă de post: CHIFTELE CU CIUPERCI SI CARTOFI

0 41

 

chiftele-de-postPentru că suntem în postul Adormirii Maicii Domnului, iată o rețetă simplă și gustoasă, chiftele cu ciuperci și cartofi.

Ingrediente:

4 cartofi  (mari) fierti, 2 buc ceapa, 280 gr ciuperci conserva, 1 legatura patrunjel, 3 linguri faina, 3 linguri pesmet, sare si piper dupa gust, ulei si faina pentru prajit.

Mod de preparare

  1. Intr-un vas adaugam cartofii fierti zdrobiti, ciupercile taiate marunt, patrunjelul taiat marunt , ceapa razuita, pesmetul, faina, sarea si piperul.
  2. Compozitia se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.
  3. Formam chiftelele  cu ajutorul fainei si se prajesc bine  in ulei incins, pe ambele parti.
  4. Chiftelele se scot pe hartie absorbanta , apoi se aseaza pe platou.

Se pot servi cu sos de legume, garnituri, salate, mujdei de usturoi, etc.

Sursa bucataria-romaneasca.ro

Mădălina Stoica, AMPress

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.