SALATĂ DE ARDEI IUTE CU CEAPĂ, PERFECTĂ PENTRU SEZONUL RECE

SALATĂ DE ARDEI IUTE CU CEAPĂ, PERFECTĂ PENTRU SEZONUL RECE

O salată originală care arată bine şi e foarte gustoasă dacă o serveşti lângă o friptură zdravănă, în zilele friguroase de iarnă.

INGREDIENTE
• 1 kg ardei iute
• 3 kg ceapa (se poate folosi și ceapa roșie amestecată cu ceapa albă)
• 600 ml oțet
• 400 g zahăr
• 400 ml apă
• 1 lingură sare
PREPARARE
• Se pun ardeii şi ceapa într-un vas. Se adaugă oteţul, zahărul, apa şi sarea.
• Ardeiul iute se spală și se taie rondele cu tot cu seminţe. Separat, ceapa se taie peştișori.
• Amestecul se pune pe aragaz la foc mediu. Se lasă sa dea un clocot, apoi se dă la o parte.
• Salata fierbinte se bagă în borcanele bine spălate în prealabil care se etanșează bine (ca la orice alt tip de conservă).

Sursa – retete.unica.ro

Articole asemănătoare