Sâmbătă la ora 18.00 se aprind luminile de Sărbători în Bucureşti

Sâmbătă la ora 18.00 se aprind luminile de Sărbători în Bucureşti

lumini de crăciunLuminiţele de Crăciun vor fi aprinse sâmbătă, 29 noiembrie. Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a anunţat că beculeţele vor fi aprinse la ora 18.00 de un copil, potrivit rtv.net

Primăria Municipiului București organizează pentru al treilea an consecutiv, în două zone simbol ale Capitalei, Piața Universității și Parcul Cișmigiu, Bucharest Christmas Market, târgul oficial de Crăciun al Bucureștiului.

Incepand de sambata, 29 noiembrie, timp de o luna, între orele 10:00 si 22:00, târgul oficial de Crăciun al Capitalei își deschide porțile tuturor celor care vor să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă și să se bucure, alături de cei dragi, de spectacole de muzica populara, colinde, trupe cunoscute, de tradițiile și obiceiurile din toate zonele țării ce marchează sarbatorile de iarna.

Bucharest Christmas Market este organizat anual și se înscrie, încă de la prima ediție, în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – „Christmas Markets”, fiind oficial un membru al acesteia. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de public, intrarea fiind liberă.

O suta de casute de poveste

Cele 100 de casute din Bucharest Christmas Market vor transforma centrul Bucurestiului intr-un Sat Magic al Sărbătorilor de Iarnă, decorat cu peste 14 tone de cetina, precum si traditionalul brad de Craciun, de 16 metri, decorat cu acadele, clopoței și luminițe.

Astfel, timp de o lună, la Bucharest Christmas Market iubitorii de frumos pot achiziționa obiecte tradiționale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane și pânzeturi brodate, costume și măști tradiționale, jucării din lemn și instrumente muzicale, globuri pictate manual, coronițe din crenguțe de brad sau ghirlande și lumânări parfumate.

De asemenea vizitatorii se pot delecta cu produse tradiționale românești, cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte aburinde, magiun, dulceţuri, miere, siropuri etc. și pot cumpăra cadouri inedite celor dragi.

Totodata, unii dintre meșterii prezenți la eveniment vor confectiona la fata locului obiecte si podoabe, aceste ateliere permitand publicului sa redescopere frumusețea artei, tradițiilor și obiceiurilor populare românești.

Aurelia Apostol, AMPress

Articole asemănătoare